Cappy házilag

Nagy nyári melegben mi is olthatná szomjunkat a legjobban, mint egy kis gyümölcslé. A boltiakkal szemben ez tényleg igazi gyümölcsből,zöldségből készül ,zamatos és rostos. Minden évben többször elkészítem a család nagy kedvencévé nőtte ki magát :)

Aki nem szereti a rostokat szűrletet készítünk belőle.

Cappy

Hozzávalók: (14 L)

-2db alma

-2db narancs (és reszelt héja is)

-1kg sárga répa

-5dkg citromsav

-1kg kristálycukor

A hozzávalókat jó alaposan megmossuk,narancs  héját lereszeljük megpucoljuk és feldaraboljuk

az alapanyagokat Kb.4 liter vízben puhára főzzük , majd összeturmixoljuk

néhány kanálnyi főzővízzel majd az egészet vissza öntjük.

Fel forralunk 10L vizet 5dkg citromsavval,1kg cukorral és mikor forr hozzá öntjük a pürésített zöldség gyümölcs keverékünket. 10-15 percig főzzük majd palackozzuk és hűtjük.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én